Bovenkamp II
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Uitgestrekte landerijen, overdadig groen en het door bomen omgeven ‘Baronnenlijntje’. Wonen in Bovenkamp in Heerde voelt alsof je omarmd wordt door de natuur. Je merkt direct de gemoedelijkheid van het dorp op: een praatje op de hoek van de straat, een vriendelijke lach in het voorbijgaan. Tel daar een moderne woning met veel leefruimte bij op, en je weet: in Bovenkamp is het buitengewoon prettig wonen.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

 Via het fietspad aan de noordoostelijke kant van de wijk ben je in 5 minuten trappen in het centrum van Heerde. En ook aam openbaar vervoer ontbreekt het hier niet. Stap aan de Eperweg op bus 202 of 203 en sta in een halfuurtje in hartje Zwolle. Ook kun je de buurtbus pakken: met bus 502 zijn Veessen, Vorchten en Wezep prima aan te reizen.

Waar kan ik informatie vinden over Heerde?

Informatie over de gemeente Heerde is te vinden op de website https://www.heerde.nl/

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Heerde?

Het dorp Heerde telt vier basisscholen en een scholengemeenschap met een aanbod van mavo t/m atheneum-plus. Christelijk college De Noordgouw ligt vlak bij Bovenkamp. Ideaal voor pubers die graag uitslapen.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Heerde?

Fijn voor de kinderen: her en der verspreid in Bovenkamp komen speelplekken. Daarnaast heeft Heerde een bloeiend verenigingsleven met veel verschillende sportmogelijkheden. Denk aan atletiek, voetbal, badminton, hengelsport en zelfs skeeleren. Even snel een balletje slaan kan bij de plaatselijke tennisvereniging Heerder Lawn Tennis Club, aan de noordkant van Bovenkamp.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Je dagelijkse boodschappen doe je gemakkelijk op de fiets: je vindt een supermarkt op 5 minuten afstand. Maar er zijn meer supermarkten in het dorp! Bovendien vind je het centrum van Heerde alles wat je nodig hebt, bijvoorbeeld bij de Hema, Action of een van de speciaalzaken.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Momenteel is er nog geen informatie over een volgende fase bekend.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

De fase die nu in verkoop bestaat uit 18 woningen en 1 kavel. De rest van de woningen zijn al gebouwd en kun je nu al bekijken. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Er komen geen huurwoningen in Bovenkamp fase 3A

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn zeker woningen in het aanbod aanwezig die geschikt zijn voor starters. Deze woningen zijn €199.500 en daar krijg je veel vierkante meters voor. Bekijk de beschikbare woningen. 

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd echter zijn er wel al woningen vanaf €199.500 euro te koop. 

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Je kunt je auto voor de deur parkeren. 

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Er is genoeg parkeerruimte rondom de woningen aanwezig. 

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren is gratis 

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

De nieuwe fase in Bovenkamp bestaat uit 6 tussenwoningen, 1 kavel, 4 hoekwoningen en 8 twee-onder-één-kap-woningen. Wij wilden jullie alvast een indruk geven van deze fase, zie situatiekaart

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop start op 16 maart. Ook zo nieuwsgierig naar de verkoopdocumentatie? Kom dan op donderdag 16 maart tussen 19:00 - 20:00 uur naar het kantoor van Companjen en Riphagen Makelaars aan de Eperweg 1 in Heerde.
Wat kan ik verwachten van deze avond?

Op deze avond krijg je onder het genot van een hapje en een drankje alle informatie over de 18 woningen en de kavel die je nodig hebt. De brochures worden uitgedeeld. Daarnaast zijn Van Wijnen, BPD en de makelaars aanwezig om al jouw vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning in Bovenkamp te beantwoorden. Ben je niet in de gelegenheid om te komen? Geen zorgen, vanaf 17 maart zal alle informatie ook online beschikbaar zijn. Hopelijk tot de 16e!

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De tuinligging vind je op de prijslijst. Op de start verkooppagina vind je dit. Je vindt de prijslijst ook als je naar het woningtype gaat, daarna naar jouw favoriete bouwnummer en dan op downloads klikt. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Soort gelijke woningen zijn al eerder gebouwd. Wil je deze bekijken? Ga dan naar adres: Op den Hul in Heerde. 

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

De woningen van de volgende fase zullen verkocht worden door BPD ontwikkeling en van Wijnen. De makelaar van dit prachtige project is: 

Companjen EN Riphagen Makelaars                                                                         
Eperweg 1 8181 ET Heerde
info@companjenriphagen.nl
0578-69 25 32

Welke makelaar is bij het project betrokken?

De makelaar van dit prachtige project is: 

Companjen EN Riphagen Makelaars                                                                         
Eperweg 1 8181 ET Heerde
info@companjenriphagen.nl
0578-69 25 32

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De volgende fase gaat 16 maart in verkoop. Meer weten? 

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt. De aannemer bij Bovenkamp Heerde is Van Wijnen. 

Wat is de volgorde van bouwen?

Momenteel is er nog geen informatie over een volgende fase bekend.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen van Bovenkamp fase 4 worden niet opgeleverd met keuken. 

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woningen in Bovenkamp zijn standaard voorzien van een badkamer met wandcloset en glazendouchewand. Merk: Ideal Standard. Verkrijgbaar bij Wessels tegels en sanitair.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Voor de inrichting van de badkamer kan je terecht bij Wessels Tegels en Sanitair. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de volgende fase in verkoop gaat kunnen de plattegronden onder de bouwnummer gedownload worden.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV en van Wijnen; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met van Wijnen. Van Wijnen bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?